De Boelelaan 1111, Amsterdam
020-5985100
cultuur.griffioen@vu.nl

Alex Ploeg jurywinnaar Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival 2012

Alex Ploeg jurywinnaar Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival 2012

Vrijdagavond 02 maart heeft Alex Ploeg in een spannende en zeer sterke finale in de Griffioen in Amstelveen de juryprijs van het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival 2012 gewonnen. De publieksprijs werd uitgereikt aan Trio Trio.

Uit het juryrapport: Alex heeft een sterke podiumpersoonlijkheid en maakt direct contact met het publiek. Hij laat stand-up zien met een mooie muzikale omlijsting waarbij de liedjes origineel en goed in elkaar zitten. Hij heeft bovendien een erg mooie en prettige zangstem.

Overige finalisten waren: Janneke de Bijl, Juliƫn Lubeek en Tom Montfrooy.

Voor de zesde keer organiseerden de Griffioen, het cultuurcentrum van de VU te Amstelveen, en Theater Zuidplein samen het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival. Het festival richt zich op het ontdekken van nieuw cabarettalent en wil hen een springplank bieden naar en ervaring op laten doen voor de grotere cabaret festivals zoals Cameretten en Het Leids Cabaret Festival.