De Boelelaan 1111, Amsterdam
020-5985100
cultuur.griffioen@vu.nl

Kirsten van Teijn wint Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival 2013

Kirsten van Teijn wint Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival 2013

Vrijdagavond 15 maart heeft Kirsten van Teijn in de Griffioen in Amstelveen zowel de publieks- als juryprijs van het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival 2013 gewonnen.

Uit het juryrapport: “Er zit vaart in het programma en ze heeft een enorme power. De jury vindt interessant dat ze in haarperformance met gemak schakelt van hysterie naar kwetsbaarheid en van een klassieke schoonheid naar een lomp wijf.” Kirsten van Teijn werd begeleid door pianist Martijn Kardeel

Overige finalisten waren: Rajko Disseldorp, Steffen Brinkhaus, Kasper & Gerthein (Kasper van der Laan en Gerthein Boersma) en De Gebroeders Verelst.

Voor de zevende keer organiseerden de Griffioen, het cultuurcentrum van de VU te Amstelveen, en Theater Zuidplein samen het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival. Het festival richt zich op het ontdekken van nieuw cabarettalent en wil hen een springplank bieden naar en ervaring op laten doen voor de grotere cabaret festivals zoals Cameretten en Het Leids Cabaret Festival.