De Boelelaan 1111, Amsterdam
020-5985100
cultuur.griffioen@vu.nl

Anne Neuteboom jurywinnares Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival 2014

Anne Neuteboom jurywinnares Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival 2014

Vrijdagavond 14 maart 2014 ging Anne Neuteboom er vandoor met de juryprijs in de spannende finale van het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival 2014 (G/ZCF) in de Griffioen te Amstelveen. Het publiek koos voor Martijn Kardol als beste act van de avond. 

Uit het juryrapport: Anne brengt een spannend en origineel optreden. Met veel gevoel voor taal en met overweldigende expressiviteit verhaalt ze tot in detail over haar leven. De prachtige volzinnen, die er met groot gemak uitrollen, duiden op veel talent om zich uit te drukken. Anne schetst een rauw, nietsverhullend maar ook schrijnend beeld van een jonge vrouw gevangen tussen twee generaties.

Overige finalisten waren: Tom Montfrooy en Emiel van der Logt.

Voor de achtste keer organiseerden de Griffioen, het cultuurcentrum van de VU te Amstelveen, en Theater Zuidplein samen het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival. Het festival richt zich op het ontdekken van nieuw cabarettalent en wil hen een springplank bieden naar en ervaring op laten doen voor de grotere Nederlandse cabaretfestivals zoals Cameretten, het Amsterdams Kleinkunst Festival en het Leids Cabaret Festival.