De Boelelaan 1111, Amsterdam
020-5985100
cultuur.griffioen@vu.nl

Duo Roovers en Van Leeuwen wint Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival 2015

Duo Roovers en Van Leeuwen wint Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival 2015

Vrijdagavond 20 maart heeft het duo Roovers en Van Leeuwen in een uitverkocht Griffioen te Amstelveen de juryprijs van het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival 2015 gewonnen. De publieksprijs werd uitgereikt aan Mark Waumans.


Uit het juryrapport: “Met hun absurdistische benadering en onverwachte wendingen weet duo Roovers en Van Leeuwen het publiek te boeien. Hun timing is vanavond erg sterk, en het geheel zit strak en professioneel in elkaar.”

 

Overige finalisten waren Dorothée de Rooy, Philip de Leeuwe, en Thjum Arts.

Voor de negende keer organiseerden de Griffioen, het cultuurcentrum van de VU te Amstelveen en het Rotterdamse Theater Zuidplein samen het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival. Het festival richt zich op het ontdekken van nieuw cabarettalent en wil hen een springplank bieden naar en ervaring op laten doen voor de grotere Nederlandse cabaretfestivals zoals Cameretten, het Amsterdams Kleinkunst Festival en het Leids Cabaret Festival.