De Boelelaan 1111, Amsterdam
020-5985100
cultuur.griffioen@vu.nl

2006

Publieksprijs: Rene van Meurs

René van Meurs wordt geboren op 28 augustus 1985 en brengt zijn jeugd door in het kleine dorpje Schipluiden. Na de basisschool volgt een VWO-opleiding in Delft, die hij in de gebruikelijke zes jaar afmaakt. Op dat moment staat hij voor een lastige keuze. De studie in de economische sector wint het van podiumaspiraties. Uiteindelijk blijkt dit toch niet wat hij wil en René gaat op zoek naar een uitdaging.

Die vindt hij in eerste instantie in het schrijven van teksten. Na een tijd schrijven besluit hij met de geschreven teksten het podium te zoeken. Dit gebeurt bij de audities van het Griffioen Cabaret Festival 2006 . Tot zijn grote verbazing wordt hij met zijn eerste optreden allertijden toegelaten tot de finale, waar hij met zijn tweede optreden de publieksprijs wint! In oktober 2006 wordt hij toegevoegd aan de spelerspool van improvisatiecollectief Op Sterk Water.

René haalt in november 2006 de finale van de Culture Comedy Award en tourt langs diverse theaters. Na een jaar met zijn ziel onder zijn arm te hebben rondgelopen in Comedyland, stapt René op 25 april 2007 Toomler binnen, tijdens een open avond. 13 juni staat hij weer onder het Hilton, ditmaal met zijn auditie. Nog diezelfde avond wordt hij aangenomen. “Omdat het best goed ging…”, zo zegt hij zelf. “Omdat we nog geen roodharige comedian hebben…” zo zegt de Comedytrain.
www.renevanmeurs.nl

Juryprijs:Caroline Sanders

Na een acteeropleiding bij De Trap won Caroline in 2006 het Griffioen Cabaret Festival en stond ze in de finale van het Knock-Out Comedy Festival. Eerder nam ze al het brons van de Lucky Strike Talent Tour naar huis. Verder staat ze regelmatig in Comedy Café Amsterdam en organiseert ze in theatercafé Sappho de wekelijkse cabaretavond LACH US.
www.carolinesanders.nl