De Boelelaan 1111, Amsterdam
020-5985100
cultuur.griffioen@vu.nl

2007

Publieksprijs: Gijs Nillessen

Uit het Juryrapport: Deze zelfverzekerde, goede verteller brengt intellectueel, actueel en maatschappij kritisch cabaret. Zijn overtuigende zang-act over een “coorbal” past daar uitstekend in.

In hetzelfde jaar nog staat hij in de halve finale van het Leids Cabaret Festival en het Groninger Studenten Cabaret Festival. Sinds 2006 maakt Gijs deel uit van de stand-up comedy formatie De Hyena’s. In oktober 2010 gaat zijn eerste avondvullende voorstelling Voor de zekerheid  in première.
www.gijsnillessen.nl

Juryprijs:Dara Faizi

Uit het juryrapport: Dara oogt een tikkeltje bedeesd, maar zijn onderwerpen komen bikkelhard binnen. Die tegenstrijdigheid is niet alleen charmant maar ook verrassend. Maatschappijkritisch is hij zeker. Hij kiest originele onderwerpen om het verschil tussen Nederland en Afganistan aan te duiden. Zijn typetjes zijn sterk en ook zijn accenten zijn veelzijdig. De jury is benieuwd naar meer materiaal.

Dara Faizi ging na het winnen van het GZCF 2007 door met stand-up (en twee universitaire studies) en werd uitgeroepen tot grote winnaar van het Groninger Studenten Cabaret Festival 2010. Dit seizoen (2011-2012) staat Dara met zijn eerste avondvullende theaterprogramma Gevaarlijke gedachten in de Nederlandse theaters.
www.tvbtheaterproducties.nl/artiesten/dara_faizi