De Boelelaan 1111, Amsterdam
020-5985100
cultuur.griffioen@vu.nl

2010

edobergerPublieks- en juryprijs: Edo Berger

De Amsterdamse Edo Berger stond 17 januari nog in de finale van Cabaretesk, waar hij helaas net naast de eerste prijs greep. Maar op 11 maart 2010 vielen alle puzzelstukjes perfect in elkaar en kreeg Edo zowel het publiek als de jury op haar knieƫn.

Beige, en dat vooral niet meer willen zijn. Dat is het motto van Edo Berger tijdens de finale van het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival 2010. Volgens Edo verruwt de samenleving. En met zijn veel te blije naam maakt hij het publiek deelgenoot van zijn verdedigingstechnieken in levensbedreigende situaties. Het is de rode draad in de conference van Edo Berger die een geheel eigen draai krijgt door het grote gemak waarmee Edo op het podium staat, de beeldende verhalen die hij vertelt, de vanzelfsprekendheid waarmee hij contact zoekt, en legt met het publiek en vooral de voortreffelijke timing waarmee hij grap na grap loslaat op de zaal.

Uit het juryrapport: Edo blijkt een overtuigend entertainer, hij straalt rust uit en zorgt ervoor dat zijn publiek zich geheel op haar gemak voelt. Opnieuw werd de jury aangenaam verrast door zijn sterke persoonlijkheid, de goede timing, het op de juiste momenten gas terug nemen de ruimte te pakken om grappen te laten aankomen. Edo combineert lekker droge, absurde tekstuele grappen met een goede mimiek en soepele lichaamstaal waarmee hij zijn verhaal verder onderbouwt en geloofwaardiger weet te maken. En dat alles in een mooi afgerond geheel.
www.edoberger.nl

Bekijk hier het fotoverslag van 2010