De Boelelaan 1111, Amsterdam
020-5985100
cultuur.griffioen@vu.nl

Benjamin van der Velden wint Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival 2016

Benjamin van der Velden wint Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival 2016

Vrijdagavond 11 maart 2016 is Benjamin van der Velden door de jury uitgeroepen tot winnaar van de juryprijs van het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival 2016. Hassan El Rahaui kwam als publiekslieveling uit de bus en ging er met de publieksprijs vandoor.

Uit het juryrapport: “We zagen een slimme jonge man, een denker, een voeler, die een mooi lied zong aan de piano, dat ook nog grappig was. Hij was kritisch, poëtisch en komisch. (…) Benjamin maakt indruk met zijn liedjes die zowel qua taal als qua muziek van hoog niveau zijn. Zijn zoekende persoonlijkheid op het podium is boeiend om naar te kijken.

Overige finalisten waren Jorn van Dam, José Schuringa en Andries Tunru.

Het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival richt zich op het ontdekken van cabarettalent en biedt hen een springplank naar de grotere landelijke cabaretfestivals. Eerdere finalisten/winnaars van het festival: o.a. René van Meurs (winnaar jury- en publieksprijs Cameretten 2012, Comedytrain), Dara Faizi (winnaar jury- en publieksprijs Groninger Studenten Cabaret Festival 2010), Jasper van Kuijk (winnaar jury- en publieksprijs Cameretten 2010),  Kirsten van Teijn (winnaar jury-, publieks- en persoonlijkheidsprijs Groninger Studenten Cabaret Festival 2013), Anne Neuteboom (winnaar jury- en publieksprijs Cameretten 2015) en Martijn Kardol (winnaar jury- en publieksprijs Leids Cabaret Festival 2016).