De Boelelaan 1111, Amsterdam
020-5985100
cultuur.griffioen@vu.nl

Destin Sleutel wint Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival 2018

Destin Sleutel wint Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival 2018

Zaterdagavond 10 maart 2018 is in een stijf uitverkocht Griffioen te Amstelveen de juryprijs van het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival 2018 (G/ZCF) uitgereikt aan Destin Sleutel. Het publiek verkoos Lodewijk Schulte tot winnaar van de publieksprijs.

 

 

Uit het juryrapport:
Destin is een natuurtalent. Het is zijn vijfde optreden en hij lijkt het uit zijn mouw te schudden. Meerdere sterke stukken uit de halve finale waren nu verdwenen, zoals de liefdesverklaring voor de collega. Daar staan nu leuke nieuwe stukken tegenover. (…) We vinden het te prijzen dat hij zo durft te experimenteren.”

Overige finalisten waren: Pieter van Breevoort, Anouk Kragtwijk & Jasper Swank en Prasad Postma.

Het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival richt zich op het ontdekken van cabarettalent en biedt hen een springplank naar de grotere landelijke cabaretfestivals. Eerdere finalisten/winnaars van het festival: o.a. René van Meurs (winnaar jury- en publieksprijs Cameretten 2012, Comedytrain), Kirsten van Teijn (winnaar jury-, publieks- en persoonlijkheidsprijs Groninger Studenten Cabaret Festival 2013), Anne Neuteboom (winnaar jury- en publieksprijs Cameretten 2015), Martijn Kardol (winnaar jury- en publieksprijs Leids Cabaret Festival 2016), Pieter Verelst (winnaar juryprijs Cameretten 2016), Janneke de Bijl (winnaar jury- en publieksprijs Cameretten 2017), Kasper van der Laan (winnaar publieksprijs Leids Cabaret festival 2018).