De Boelelaan 1111, Amsterdam
020-5985100
cultuur.griffioen@vu.nl

Teun van den Elzen wint Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival 2019

Teun van den Elzen wint Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival 2019

Zaterdagavond 16 maart 2019 is in een uitverkocht Griffioen te Amstelveen de juryprijs van het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival uitgereikt aan Teun van den Elzen (25). De publieksprijs ging naar Jules Keeris (25). Beiden waren in de halve finales van het festival al publieksfavoriet.

Uit het juryrapport:
“Het spel van Teun van den Elzen is energiek en prettig om naar te kijken en hij heeft een goede timing. Was in de halve finale de invloed van Ronald Goedemondt op spel én materiaal onmiskenbaar, in deze finale zien we een groei door een meer rustige presentatie, waardoor soms minder de nadruk op de grap komt te liggen. De Nashville-verklaring was een mooie verwijzing naar de actualiteit die ook nog eens prima binnen het programma past. Door zijn persoonlijke leven te vervlechten met engagement én de grenzen van de grap op te zoeken, laat Teun zien dat hij veel in zijn mars heeft.”

De overige finalisten waren David Verschoor, Nik Goedemans en Bob Koomen.

Het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival richt zich op het ontdekken van cabarettalent en biedt hen een springplank naar de grotere landelijke cabaretfestivals. Eerdere winnaars en finalisten: René van Meurs (jury- en publieksprijs Cameretten 2012, Comedytrain), Kirsten van Teijn (jury-, publieks- en persoonlijkheidsprijs Groninger Studenten Cabaret Festival 2013), Anne Neuteboom (jury- en publieksprijs Cameretten 2015), Martijn Kardol (jury- en publieksprijs Leids Cabaret Festival 2016), Janneke de Bijl (jury en publieksprijs Cameretten 2017) en Daan van der Hoeven (juryprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival 2017) en Thjum Arts (jury- en publieksprijs Amsterdams Studenten Cabaret Festival 2018).