De Boelelaan 1111, Amsterdam
020-5985100
cultuur.griffioen@vu.nl

Tim Kroezen wint de juryprijs van het Griffioen/deStoep cabaretfestival 2022

Tim Kroezen wint de juryprijs van het Griffioen/deStoep cabaretfestival 2022

Nederland, Amsterdam, 03-04-2022 In theater Griffioen in Amsterdam wordt het cabaretfestival Griffioen/de Stoep georganiseerd. Met winnaars Tim Kroezen, Marjolijn Ebels en Maaike Dirkje Hop Photo: Hans Hordijk

Op zondag 3 april 2022 namen vier finalisten het tegen elkaar op in de finale van het Griffioen/De Stoep Cabaret Festival. Een editie met een bijzondere uitslag, want er waren maar liefst drie winnaars. Maaike Dirkje Hop en Marjolijn Ebels kregen evenveel stemmen en gingen dus beiden naar huis met de publieksprijs. Tim Kroezen won de juryprijs. Finn Visser was de andere finalist.

Tim Kroezen gooide hoge ogen bij de jury met zijn ´slimme en originele invalshoeken´. Maaike heeft volgens de jury ´de cabaretvorm ironie goed begrepen´ en wist hiermee het publiek voor zich te winnen. Marjolijn deed dit met haar energieke, muzikale act. Finn viel buiten de prijzen, maar werd eervol ´een ongepolijste standupper´ genoemd.

Het festival wordt georganiseerd door VU Griffioen in Amsterdam en Theater De Stoep in Spijkenisse. Het festival richt zich op het scouten van (onbekend) cabarettalent en biedt hen een springplank naar de grotere landelijke cabaretfestivals.

Eerdere finalisten/winnaars van het festival (voorheen georganiseerd met Theater Zuidplein in Rotterdam) zijn o.a. René van Meurs (winnaar jury- en publieksprijs Cameretten 2012, Comedytrain), Dara Faizi (winnaar jury- en publieksprijs Groninger Studenten Cabaret Festival 2010), Jasper van Kuijk (winnaar jury- en publieksprijs Cameretten 2010), Kirsten van Teijn (winnaar jury-, publieks- en persoonlijkheidsprijs Groninger Studenten Cabaret Festival 2013), Anne Neuteboom (winnaar jury- en publieksprijs Cameretten 2015) en Martijn Kardol (winnaar jury- en publieksprijs Leids Cabaret Festival 2016) en Teun van den Elzen (winnaar juryprijs Groninger Studenten Cabaret Festival 2019). In 2021 won Rami Nima de juryprijs en Luuk Ransijn de publieksprijs.