De Boelelaan 1111, Amsterdam
020-5985100
cultuur.griffioen@vu.nl

Rami Nima en Luuk Ransijn winnen het Griffioen/de Stoep Cabaret Festival 2021

Rami Nima en Luuk Ransijn winnen het Griffioen/de Stoep Cabaret Festival 2021

Op zaterdag 23 oktober 2021, anderhalf jaar na de oorspronkelijke datum, kon de finale van het Griffioen/de Stoep Cabaret Festival eindelijk plaatsvinden. Luuk Ransijn werd uitgeroepen als publiekswinnaar en de juryprijs werd uitgereikt aan Rami Nima.

De jury noemde Nima ‘een stand-up comedian pur sang met een innemende persoonlijkheid van wie de potentie afdruipt’. Luuk Ransijn wist het publiek voor zich te winnen met zijn muzikaliteit en zijn beeldende spel. De overige deelnemers waren Jaromir Palthe en Kai Bodewitz, ook terechte finalisten volgens de jury.  

Het juryrapport werd geopend met de vraag waar de vrouwelijke deelneemster waren dit jaar. Moge dit een oproep zijn!

Het Griffioen/de Stoep Cabaret Festival heeft zich voor menig cabarettalent bewezen als springplank naar een cabaretcarrière. Eerdere finalisten/winnaars van het festival zijn onder andere René van Meurs, Alex Ploeg, Dara Faizi , Kirsten van Teijn en Anne Neuteboom.